Με την Αφή της Φλόγας, που έλαβε χώρα στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνιου και όχι στον Τύμβο λόγω της βροχής, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, το πρωί της Κυριακής (09:00)!

Τον βωμό άναψαν ο 80χρονος Τζορτζ Χιρς, ένας απ�� τους ιδρυτές τους Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, μαζί με την κάτοχο του ρεκόρ απόστασης στον ημιμαραθώνιο γυναικών, Φλόρενς Κίπλαγκατ, οι οποίοι παρέλαβαν την δάδα από την πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

«Ο Μαραθώνιος είναι για την Ελλάδα ένα ιδιαίτερα σημαντικό σύμβολο, ένα ξεχωριστό, οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. Συμπυκνώνει τις υψηλότερες αξίες που γεννήθηκαν σ’ αυτόν τον τόπο για να εξαπλωθούν στην συνέχεια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πάνω απ’ όλα, είναι ένας θρίαμβος του ελεύθερου ανθρώπου», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και κατέληξε: «για τους Έλληνες του 2014 είναι τιμή, χρέος και ευθύνη το ότι αποτελούμε τους συμβολικούς θεματοφύλακες αυτών των αξιών, των συμβολισμών και των μηνυμάτων. Και είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το χρέος με την μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα».

Ακολούθως, η φλόγα του Μαραθωνίου, παραδόθηκε στους διοργανωτές του αγώνα που θα γίνει στο Ντίσελντορφ.

Θυμίζουμε ότι στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου θα συμμετάσχουν περίπου 13.000 δρομείς απ΄ όλον τον κόσμο, ενώ συμπεριλαμβανομένων των δρόμων 5, 10 χλμ, αλλά και των υπολοίπων αγώνων της ημέρας, θα λάβουν μέρος περίπου 35.000 δρομείς.