Με αφορμή το γεγονός ότι ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης για το μήνα Οκτώβριο, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσυνή, αλλά και πως διαθέτει την ποιότητα και την κλάση για να διεκδικήσει στόχους, παρά τις αλλαγές που σημειώθηκαν σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας.

«Τα ατομικά βραβεία μού δίνουν περισσότερο κίνητρο για να γίνω καλύτερος παίκτες και άνθρωπος. Ακόμη, το πιο σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα τίτλους και να βοηθώ την ομάδα. Γι΄ αυτό είμαι εδώ, για να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς προσαρμόζεται ένας αθλητής σε τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα σε ένα μήνα. «Είναι δύσκολο. Δεν έχω συνηθίσει σε αυτό, αλλά είμαι επαγγελματίας και πρέπει να είμαστε θετικοί και να βοηθάμε την ομάδα μας. Τώρα έχουμε νέο προπονητή. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος ξέρει καλά την ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Το πιο σημαντικό για μας είναι να εμπιστευόμαστε τους προπονητές μας και να ακολουθούμε τις συμβουλές τους για να πετύχουμε».

Όσο για το κίνητρό του, μετά τους τρεις τίτλους που έχει ήδη κατακτήσει στην Ευρωλίγκα δήλωσε: «Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι χωρίς κίνητρο. Το χρειάζεσαι για να βελτιώνεσαι. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα να κατακτάς την Ευρωλίγκα και να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν συγκρίνεται, είναι απίστευτο. Κάθε φορά που την κατακτάς, νιώθεις περήφανος για τους συμπαίκτες σου, την ομάδα ��ου, το σύλλογο».