Σε κλινική με σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό που κοστίζει περίπου 550.000 ευρώ το μήνα έχει μεταβληθεί το σπίτι του Μίκαελ Σουμάχερ.

Έχουν περάσει 10 μήνες από το σοβαρό ατύχημα του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 που σόκαρε όλη την υψήλιο και ο «Σούμι» συνεχίζει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του.

Οι ελπίδες που είχαν γεννηθεί πριν από λίγες εβδομάδες όταν είχε ανακοινωθεί ότι ξύπνησε από το κώμα, δεν επιτρέπουν μεγάλους πανηγυρισμούς καθώς η μάχη για τη ζωή του γερμανού πιλότου δεν έχει κριθεί. Ο Σουμάχερ παραμένει σε μια κατάσταση που περιγράφεται ως «ελάχιστης συνείδησης».

Στο πλευρό του, εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό, βρίσκεται συνέχεια και η σύζυγός του Κορίνα αλλά και τα δύο του παιδιά, η 17χρονη κόρη του, Τζίνα-Μαρία και ο 15χρονος γιος του, Μικ.

Η έπαυλη δεν δείχνει διόλου αλλαγμένη εξωτερικά, ωστόσο εντός το μεγαλύτερο μέρος της θυμίζει κλινική. Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρότατα έτσι ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα να διαρρεύσει κάποια φωτογραφία του «Σούμι» στον Τύπο.

Τα «φυλαχτά» των παιδιών του

Όπως περιγράφει η Daily Mail, στο κομοδίνο του Σουμάχερ βρίσκονται δύο «φυλακτά» από τα παιδιά του.

Το ένα είναι ένας χρυσός σταυρός που είχε δώσει στον γιο του πριν από 8 χρόνια και το άλλο μια πολύ ιδιαίτερη βούρτσα μαλλιών που ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 είχε κάνει δώρο στην κόρη του. Πιο δίπλα είναι και αρκετά από τα γούρια που ο Σουμάχερ είχε κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, πολλά εκ των οποίων φορούσε και κατά τη διάρκεια των αγώνων…

Η κρυφή ελπίδα με τους Κροάτες γιατρούς και η «μαύρη» εκτίμηση του δρ. Χάρτσταϊν

Την ώρα που η οικογέν��ιά του αλλά και εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο, προσεύχονται για κάποια καλή είδηση, ο πρώην ιατρικό αντιπρόσωπο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, δρ. Γκάρι Χάρτσταϊν, προβλέπει ότι οι πιθανότητες ο Σουμάχερ να ζήσει όπως παλιά και να επανέλθει πλήρως είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ωστόσο, η οικογένειά του έχιε βρει μια κρυφή ελπίδα σε δύο γιατρούς από την Κροατία. Ο Ντάρκο Τσάντι και ο Βεντράν Ντελέτις έχουν δημιουργήσει ένα επαναστατικό μικροτσίπ που πιθανόν να μπορούσε να βοηθήσει τον Γερμανό πιλότο να περπατήσει και να μιλήσει ξανά. Η μέθοδός του είχε ήδη δοκιμαστεί με περιορισμένη επιτυχία σε έφηβο στην Κροατία που είχε παρόμοιο ατύχημα.