​Σε ρινγκ μετατράπηκε το γήπεδο του Βελιγραδίου το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι Σερβίας και Αλβανίας πιάστηκαν στα χέρια, κατά την διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2016!

αρχείο λήψης (1).jpg

Η ένταση άρχισε στο 42ο λεπτό, όταν ένα ανεμόπτερο πέταξε σε χαμηλό ύψος, πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κρεμασμένο ένα λάβαρο στο οποίο απεικονίζονταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.

albania-serbia-euro-2016-diakopi-agona.jpg

Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα μέχρι να απομακρυνθεί το ιπτάμενο αντικείμενο, ενώ ο Στέφαν Μίτροβιτς κατέβασε την σημαία και… η σύρραξη άρχισε: το ξύλο μεταξύ ποδοσφαιριστών πήγε «βροχή», την ώρα που στις κερκίδες φίλαθλοι ήρθαν στα χέρια με αστυνομικές δυνάμεις!

αρχείο λήψης.jpg

Μάλιστα, Σέρβοι φίλαθλοι έσπασαν τα προστατευτικά και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας τους ποδοσφαιριστ��ς της Αλβανίας!

hi-res-d35652b9916fdd51de2d3e78aa6edd5b_crop_north.jpg

Αν και οι πολιτικές διαφορές των δυο χωρών, που χρονολογούνται από το 1999 και αφορούν στην περιοχή του Κοσσόβου, είχαν θορυβήσει τους ανθρώπους της UEFA, τα παρατράγουδα δεν απετράπησαν. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας, ωστόσο, η αλβανική ομοσπονδία ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιτρέψει την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της.

αρχείο λήψης (3).jpg

Το αίτημα απορρίφθηκε και, έτσι, ο αγώνας διακόπηκε οριστικά, ενώ ως υπαίτιος για το ανεμόπτερο συνελήφθη ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, που βρισκόταν στις εξέδρες των επισήμων.

αρχείο λήψης (5).jpg