Στις δικαστικές αίθουσες επέστρεψε για δεύτερη ημέρα ο Όσκαρ Πιστόριους προκειμένου να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 13 Φεβρουαρίου του 2013.
οσκαρ2.jpg

Ο παραολυμπιονίκης βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση, αφού στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει η πρώην συντροφός του, Σαμάνθα Τέιλορ.

οσκαρ3.JPG

Η 20χρονη κοπέλα, η οποία ήταν ζευγάρι με τον Όσκαρ επί δύο χρόνια είπε πως πολλές φορές φοβήθηκε για τη ζωή της, αφού οι εναλλαγές στην διάθεσή του ήταν συχνές.

οσκαρ4.jpg

Παράλληλα αποκάλυψε πως την είχε απατήσει με την Ρίβα, ενώ όταν έγινε γνωστή η δολοφονία του μοντέλου, το Twitter της «πλημμύρισε» με μηνύματα από φίλους, οι οποίοι πίστευαν πως ήταν εκείνη το θύμα.

Ωστόσο, χθες Δευτέρα ο κοινωνικός λειτουργός Τζόελ Μαρίνγκα είπε στο δικαστήριο ότι σπάνια καταλήγουν στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο Πιστόριους υπήρξε συνεργάσιμος και ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε τρία χρόνια «σωφρονιστικής επιτήρησης», γεγονός που σημαίνει ότι θα περνά μεγάλο μέρος της ημέρας στο σπίτι του.

ννν.JPG
Ο Μαρίνγκα είπε ακόμα ότι θα μπορούσε το δικαστήριο να επιβάλλει στον Πιστόριους και κοινωφελή εργασία -για παράδειγμα να καθαρίζει τους δρόμους έξω από τα μουσεία της Πρετόρια- γεγονός που θα του επέτρεπε να συνεχίσει να προπονείται για αγώνες.

Η κατηγορούσα Αρχή αντέδρασε έντονα με τα όσα «σοκαριστικά» άκουσε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Νελ, λέγοντας ότι αν τελικά υιοθετηθεί αυτή η άποψη, ο Πιστόριους θα είναι σαν να μην καταδικάστηκε ποτέ.

ννννα.jpg

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC, οι γονείς της 29χρονης δεν έκρυψαν την οργή και την αγανάκτησή τους με αυτό το ενδεχόμενο.

Αλλά και η ψυχολόγος που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε ότι ο Πιστόριους είναι «ένας τσακισμένος άνθρωπος», που πολύ συχνά στις συνεδρίες βάζει τα κλάματα.