Το δικό του «γολγοθά» ανεβαίνει ο Μοχάμεντ Άλι, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει χειροτερεύσει.

Σύμφωνα με τον αδερφό του 72χρονου θρύλου της Πυγμαχίας, Ραχμάν Άλι, η νόσος Πάρκινσον από την οποία έχει «χτυπηθεί» έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, που μετά βίας μπορεί να μιλήσει ή να βγει από το σπίτι του στην Αριζόνα.

Ο αδερφός του δήλωσε στο περιοδικό Sunday People ότι του ήταν αδύνατον να παραβρεθεί στην πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «I Am Ali».

«Δεν ήμουν σε θέση να μιλήσω με τον αδερφό μου γι' αυτό γιατί είναι άρρωστος. Δεν μιλά πολύ καλά. Αλλά είναι περήφανος που είμαστε δίπλα του. Έδωσε τις ευλογίες του γι' αυτή την ταινία», είπε χαρακτηριστικά.

Το 1984 ο Άλι διαγνώστηκε με Πάρκινσον και το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, υποβασταζόμενος από την σύζυγό του Λόνι.


Ωστόσο, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ παραβρέθηκε η 46χρονη κόρη του, Μάριουμ, η οποία δήλωσε: «Θα το λατρέψει. Το ξέρω. Θα κλάψει, θα γελάσει. Θα είναι πολύ περήφανος».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο γιος του Άλι, Μοχάμεντ Άλι τζούνιορ, είχε δηλώσει: «Απλά θέλω, ελπίζω και προσεύχομαι στο Θεό πως αυτή η απαίσια ασθένεια θα πάρει τον πατέρα μου όσο το δυνατόν πιο σύντομα».