Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε στην εκπομπή «Μία» του Star για το δώρο ζωής που έκανε στον αδερφό του, Δημήτρη ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

Όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr, πριν από λίγους μήνες ο αμυντικός της Βερόνα ταξίδεψε μέχρι την Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο «Άλφρεντ», προκειμένου να δωρίσει μυελό των οστών.

«Ο αδερφός μου αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας του πολύ θετικά. Από την πρώτη στιγμή είπε “ΟΚ ξεκινάμε. Ότι είναι να το κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνω καλά”», εξήγησε ο ίδιος.

Αν και ο 34χρονος Δημήτρης, βρίσκεται ακόμα στην μακρινή Αυστραλία, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει στο πλευρό του έχει την οικογένειά του.

Ο Βαγγέλης Μόρας αποκάλυψε και το πώς μπήκε στην διαδικασία να κά��ει αυτό το δώρο ζωής στον αδερφό του: «Με ενημέρωσαν πως έπρεπε να κάνω εξετάσεις για να δω αν είμαι συμβατός δότης. Όλη η οικογένεια μπήκε σε αυτή τη διαδικασία και μόνο εγώ ήμουν συμβατός».

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δημοσιοποίησε την περιπέτεια υγείας του αδερφού του, ώστε να δείξει πόσο σημαντικό πράγμα είναι για κάποιον άνθρωπο να γίνει δότης.

«Το να είσαι δότης είναι το πιο εύκολο πράγμα και αξίζει να το κάνεις γιατί έτσι σώζεις μια ζωή. Πραγματικά η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή….», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ψυχολογικά ο αδερφός μου είναι πολύ καλά. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός για να δούμε πόσο…θετική ήταν η μεταμόσχευση».