Πολιτικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το παιχνίδι της Κυριακή (5/10) για το Καμπιονάτο ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρόμα.

Ο διαιτητής του παιχνιδιού Τζιανλούκα Ρόκι, καταλόγισε 3 πέναλτι και απέβαλε 2 παίκτες, αλλά και τον προπονητής της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία.

Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη τελικά με 3-2, αλλά το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις επειδή οι δυο ομάδες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Ο συνδυασμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση του Μάρκο Μίκολι, βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος.

μαρκο.jpg

Ο Μάρκο Μίκολι δήλωσε: «Θα καταθέσω ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και θα κάνω καταγγελία στην Consob (Η Εθνική Επιτροπή για τις Επιχειρήσεις και το Χρηματιστήριο) μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια του αγώνα Γιουβέντους-Ρόμα».

Στη συνέχεια ξεδίπλωσε το σκεπτικό του λέγοντας ότι «Υπενθυμίζω ότι Ρόμα και Γιουβέντους είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, κατά συνέπεια τα απίστευτα διαιτητικά λάθη εκτός του ότι νοθεύουν το πρωτάθλημα και υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας, επηρεάζουν επίσης την απόδοση της τιμής της μετοχής. Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καλέσω τον υπουργό Παντόαν και την Consob να διευκρινίσουν κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν αδικήματα κατά των κανονισμών, που φέρουν σε μειονεκτική θέση και τιμωρούν τους αθώους μετόχους».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, έδωσε μια κακή εικόνα της χώρας. Η αξιοκρατία και η ποιότητα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα έναντι των εσφαλμένων αποφάσεων. Είμαι σίγουρος ότι οι ξένοι επιχειρηματίες αποστρέφουν το πρόσωπ�� τους εξαιτίας κυρίως αυτής της αυθαιρεσίας και της έλλειψης βεβαιότητας όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων, κάτι που είναι απολύτως αδιανόητο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου. Στη Ρόμα υπάρχει ο Αμερικανός Παλότα που συνεχίζει να επενδύει στην Ιταλία. Ας ελπίσουμε ότι χθες δεν είδε το παιχνίδι. Ή, τουλάχιστον, ότι το ξέχασε βιαστικά».