Εκτός από έτοιμη η Μελβούρνη δηλώνει και πρόθυμη να αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 αν η FIFA αποφασίσει να μη διεξαχθεί στο Κατάρ.

Ο δήμαρχος της πόλης Ρόμπερτ Ντοϊλ δήλωσε: «Διαθέτουμε την υποδομή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής οργάνωσης έστω και την τελευταία στιγμή. Και θα διοργανώσουμε ένα εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο».

Την ίδια γνώμη έχει και ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, Ντάμιαν Νταν, ο οποίος είπε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συζητήσει το θέμα με τη FIFA και να της κάνει γνωστό ότι «η Μελβούρνη έχει τα στάδια, την υποδομή, την επιθυμία να αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς είναι πιθανό το 2022 να μη διεξαχθεί τελικά στο Κατάρ, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του εκτελεστικού μέλους της FIFA, Τέο Ζβάντζιγκερ».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Αυστραλία ήταν υποψήφια για την διοργάνωση του 2022, δαπάνησε πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια για την υποψηφιότητά της και έλαβε μόλις μια ψήφο.