Ως αποθέωση του ποδοσφαίρου, της ευγενούς άμιλλας και του ήθους μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί η σπάνια σκηνή που εκτυλίχθηκε στο παιχνίδι της Νέας Ιωνίας με τον Ηλυσιακό για την Γ’ Εθνική.

Ο παίκτης των γηπεδούχων Γιάννης Χλωρός βρέθηκε προ κενής εστίας μετά από φάση που είχε συμπαίκτης του με τον τερματοφύλακα του Ηλυσιακού, Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος όμως βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένος.

Αντί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και να εξασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του που βρισκόταν 1-0 μπροστά στο σκορ, ο Γιάννης Χλωρός έστειλε την μπάλα έξω, με τον κόσμο στις εξέδρες να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Μάλιστα, ο παίκτης κλήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Αδριανό στο γραφείο του για να του απονείμει τα εύσημα.
d85434cac89886e68a61aa837d21785e_L.jpg
«Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μας. Κι αυτό είναι και το πραγματικό νόημα του αθλητισ��ού: η άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, το να αντιμετωπίζεις αυτόν που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά όχι ως εχθρό, αλλά ως αντίπαλο και συναγωνιστή. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε αθλητές που διδάσκουν αθλητικό ήθος. Αυτό το ζωντανό παράδειγμα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους βλέπουν τον αθλητισμό αλλιώς, σε όσους βλέπουν τον αθλητισμό λάθος και προσπαθούν αυτό το λάθος να το επιβάλουν σε ολόκληρη την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Ανδριανός.