Ο θρύλος των γηπέδων, Ντιέγκο Μαραντόνα παραχώρησε μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TySports της Αργεντινής και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Λάδο Ομπέρτο» που παρουσιάζει ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο και μίλησε για τα ναρκωτικά.

Ο Μαραντόνα είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρεις τι ποδοσφαιριστής θα ήμουν εάν δεν έπαιρνα ναρκωτικά; Θα ήμουν και γ@μ.. τους ποδοσφαιριστές. Ήμασταν ευλογημένοι και χάρη στο θεό δώσαμε στον κόσμο χαμόγελα και χαρά. Είμαι 53 ετών και θα πάω μέχρι τα 78, γιατί η ζωή μου δεν ήταν φυσιολογική. Αυτό έχω να πω. Σου λένε "ο Ντιέγκο 53 ετών. 53 ετών;". Εγώ έζησα για...80 με όλα αυτά που έπρεπε να περάσω. Η ζωή μου δεν ήταν νορμάλ.

Όταν αποχώρησα από την Εθνική, ήμουν πολύ άσχημα, πληγωμένος, ήθελα να συνεχίσω, αλλά δεν συνέχισα γιατί πίστεψα σε ένα φίλο και σήμερα βλακωδώς θα επέστρεφα να το κάνω, γιατί οι φίλοι μου είναι φίλοι μου. Δεν παρακολούθησα την εθνική Αργεντινής στα προκριματικά. Αλλά στο Μουντιάλ ο καθένας το νιώθει, είναι ψέμα ότι έχουμε αίμα κόκκινο, έχουμε αίμα χρώματος αλμπισελέστε.

Ήθελα να κερδίσει η εθνική Αργεντινής. Το θέμα είναι ότι δεν είχαμε με ποιον να επιτεθούμε κόντρα στη Γερμανία, η οποία είχε 50 περισσότερες επιλογές από εμάς. Ήταν ένα άνισο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι όπου όταν η Γερμανία επιτάχυνε, τα κάναμε θάλασσα. Και από την Αργεντινή το σουτ του Ιγκουαϊν, που ήταν γκολ, πέρασε έξω.

Από αυτούς εννιά στα δέκα σουτ, πήγαιναν μέσα. Η Αργεντινή δεν είχε δυνατούς αντιπάλους για να γίνει δυνατή. Δεν είχε αυτή τη δύναμη της αυτοπεποίθησης που σε κάνει δυνατό να νικήσεις έναν μεγάλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η συνέντευξη του Ντιέγκο Μαραντόνα θα μεταδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο.