Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα Παρασκευή, στα ΜΜΕ. Ο Ιταλός τεχνικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια.

Ήταν αρκετά ευδιάθετος και τόνισε πως θα δουλέψει με όρεξη με σκοπό να φτιάξει την ομάδα του μέλλοντος.

Πρωτ��ρχικός στόχος του είναι οι νίκες που θα δώσουν την πρόκριση στο Euro 2016, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ανανέωση στο ρόστερ.

Για τους στόχους του με την Εθνική ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά λειτούργησα με το ένστικτο. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω Εθνική ομάδα, παρότι είχα προτάσεις στο παρελθόν. Γνωρίζω πολύ καλά την χώρα, τα νησιά και την ελληνική νοοτροπία. Ήταν πολύ εύκολο να δεχθώ τη πρόταση. Η πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ ήταν πολύ καλή. Ο Φερνάντο Σάντος τα κατάφερε μία χαρά. Έκανε πολύ καλή δουλειά, όπως φυσικά και ο Ότο Ρεχάγκελ. Πλέον, είναι στο χέρι μου να συνεχίσω το έργο τους με επιτυχία. Στ��χος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 στην Γαλλία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες και το ταλέντο για να τα καταφέρουμε».

Για το κίνητρο για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος: «Ήρθα για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δε μπορώ να μιλήσω επακριβώς για τους στόχους μας, αλλά με σκληρή δουλειά, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Είναι μία καλή πρόκληση».

Για το που θα ρίξει το «βάρος» στις πρώτες προπονήσεις: «Στην επίθεση. Προτεραιότητά μας είναι γίνουμε καλύτερη στο να βάζουμε γκολ. Έχουμε καλούς επιθετικούς. Τον Σαμαρά, τον Μήτρογλου και τον Σαλπιγγίδη. Θα μιλήσω μαζί τους και θα ρίξω το «βάρος» στο πως θα γίνουμε πιο αποτελεσματική».

Για το ότι έχουν κληθεί πολλοί κεντρικοί αμυντικοί στην αποστολή: «Οι πρώτες επιλογές, έχουν και έναν χαρακτήρα… γνωριμίας. Θέλω να έχω μία πρώτη επαφή με τους παίκτες. Ο Σιόβας που τελικά δε θα μας βοηθήσει αρχικά μπορεί να παίξει και στη μεσαία γραμμή».

Για το αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Καραγκούνη: «Είναι ένα τεράστιος παίκτης. Ελπίζω πως όλη η ομάδα θα μπορέσει να καλύψει το κενό και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλάμβανε στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος, πως θα έχει δουλέψει για να μεταδώσει τα θετικά του στοιχεία και σε άλλους παίκτες».