Την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Εθνικής Εφήβων στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου, εξέφρασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μεταξύ άλλων αφιέρωσε και τη νίκη της ομάδας στον Διονύση Σκουλίδα, ο οποίος τραυματίστηκε στην αρχή του τουρνουά.

«Όλη η ομάδα αφιερώνει την είσοδο στα ημιτελικά στον Διονύση Σκουλίδα, που ήθελε πολύ να προσφέρει αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να μας βοηθήσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας πάνω από όλα, στα μέλη του τιμ και τα στελέχη της ομάδας. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν ημιτελικό, τα παιδιά θα ξεκουραστούν για λίγες ώρες και το Σάββατο θα δώσουμε τα πάντα για να μπούμε στον μεγάλο τελικό», είπε ο Παπαθεοδώρου.

Τέλος, σε ότι αφορά τη νίκη στον προημιτελικό επί της Ιταλίας, ανέφερε: «Καταφέραμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να ελέγξουμε το ματς, να περιορίσουμε τον Μουσίνι και να τον οδηγήσουμε σε κακές επιλογές ειδικά στο πρώτο μέρος. Μας κόστισαν κάποια λάθη που κάναμε λόγω νευρικότητας, αλλά είχαμε καλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στο δεύτερο μέρος ενώ ανοίξαμε τη διάφορα, ένα κακό τρίλεπτο στην άμυνά μας έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλία να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά επειδή αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα κι έχει σε πολύ υψηλό βαθμό το ομαδικό στοιχείο αντέδρασε με τον τρόπο που είδατε και πήρε τη διαφορά που αντικατοπτρίζει τελ��κά και την εικόνα του αγώνα».