Φανερά απογοητευμένος από την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ο Μέσι δεν άξιζε την «χρυσή μπάλα».

«Είμαι λυπημένος, η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια από αυτή την ήττα και λυπάμαι πολύ για τη χώρα μου. Φεύγουμε όμως με ψηλά το κεφάλι και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε μία απροσεξία μας στην άμυνα αλλά καμία στιγμή δεν ήταν ανώτερη από εμάς. Μας σεβάστηκαν και αυτό το σεβασμό τον κέρδισαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έδωσε και τη ζωή της. Θέλω να υπογραμμίσω την παρουσία των Γκαράι, Σαμπαλέτα και Ρόχο που ήταν πραγματικοί πολεμιστές», ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει σφοδρή κριτική στον Αλεχάντρο Σαμπέγια για τις επιλογές των παικτών.

«Θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Λαβέτσι που έπαιζε πολύ καλά, για να μπει ο Αγκουέρο που ήταν εμφανές πως δεν ήταν σε φόρμα. Επίσης αν βγάζεις τον Πέρες για να βάλεις στη θέση του τον Γκάγκο δείχνεις ότι έχει ξεκάθαρη πρόθεση να πας για την ισοπαλία, ενώ αν βγάζεις τον Κλόζε και περνάς στο ματς τον Γκέτσε είναι προφανές ότι σκοπεύεις στη νίκη».

Σχολιάζοντας το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που πήρε ο Μέσι είπε ότι… δεν το άξιζε. «Αγαπώ τον Λίο και θα του χάριζα και τον ουρανό αλλά είναι άδικο να τον βραβεύουμε για κάτι που δεν άξιζε. Είναι ένα βραβείο προϊόν μάρκετινγκ και μου φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έπρεπε να πάρει το βραβείο ο Χάμες Ροντρίγκες»