​Αυλαία ρίχνει σήμερα το μουντιάλ της Βραζιλίας με την Αργεντινή και την Γερμανία να κονταροχτυπιούνται για την… κούπα.

Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο ηγέτης της Αργεντινής στο περίφημο στάδιο Μαρακανά και θα εμψυχώσει την ομάδα του απέναντι στην ισχυρή Γερμανία του Κλόζε.

Ειδικά για τον Μέσι αυτός ο τελικός είναι η ευκαιρία του να δείξει ότι είναι ο κορυφαίος σύγχρονος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων τηλεθεατών που θα καθηλωθούν μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Για την Γερμανία πάλι η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου σημαίνει την καθιέρωση στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Άλλωστε Αργεντινή και Γερμανία έχουν σήμερα να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς, αφού έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε δύο τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου και η καθεμιά έχει από μία νίκη.

Πολλοί είναι εκείνοι που μετά το καταιγιστικό 7 – 1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας θεωρούν ότι τα πάντσερ είναι το απόλυτο φαβορί. Άλλωστε ο ημιτελικός της Αργεντινής κρίθηκε στα πέναλτι, ενώ στον τελευταίο επίσημο αγώνα στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής η Αργεντινή είχε γνωρίσει την ήττα με 4 – 0.

Όμως οι Γερμανοί ξέρουν καλά ότι καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αμερική και αυτό είναι μια… παράδοση που θέλουν να σπάσουν.

Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο στις 22:00, όπου θα ξεκινήσει η μάχη των μαχών και ο… καλύτερος θα νικήσει.