Στο στόχαστρο του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, έχουν μπει δύο στελέχη μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και 9 ακόμα παράγοντες του ποδοσφαίρου, αφού τους εμπλέκουν με εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο. Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 με αφορμή καταγγελίες για τον τρόπο κατάρτισης των πινάκων διαιτησίας με αφορμή επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες και επεκτάθηκε σε υπόνοιες για προσπάθειες επηρεασμού διαιτητών ακόμα και υπέρ άλλων ομάδων, βομβιστικές επιθέσεις αλλά και ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων.

Στο βίντεο θα δείτε και την εικόνα που άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι μέχρι και σήμερα, που τοποθέτησαν βόμβα, στον Φεβρουάριο του 2012 , στον φούρνο του διεθνούς διαιτητή, Πέτρου Κωνσταντινέα, στην Καλαμάτα. Οι διαιτησίες του ρέφερι φαίνεται πως δεν άρεσαν σε κάποιους και αποφάσισαν να λύσουν το θέμα με πρακτικές μαφίας. Αλλωστε λίγο έλειψε να υπάρξουν θύματα.

Ο κοριός της ΕΥΠ, φαίνεται πως κατέγραψε σημεία και τέρατα, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας ήδη καλεί υπόπτους για βαριά αδικήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός και δόθηκε άδεια στον εισαγγελέα να χρησιμοποιήσει αφορούν:

α) Την εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ, στις εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2012.
β) Την εκλογή του προέδρου της Super League που έγινε τον Ιούλιο του 2012.
γ) Την έκδοση απόφασης από τα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα υπέρ μιας ομάδας της Football League 2 σε αντιδικία που είχε με άλλη ομάδα.
δ) Την αναφορά σε διαιτητές που βρίσκονται σήμερα στον πίνακα της Super League για το εάν θα οριστούν σε συγκεκριμένους αγώνες.

Η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται ακόμα σε πρώι��ο στάδιο και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία ο κ. Κορέας, έχει ζητήσει εξηγήσεις από τα 11 πρόσωπα , στελέχη ΠΑΕ και της ΕΠΟ καθώς και διαιτητές, τις οποίες θα δώσουν δια υπομνημάτων μετά τις 20 Αυγούστου. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι διώξεις σε βάρος αυτών των προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ