Όταν όλη η Ελλάδα περίμενε με αγωνία την επιστροφή της Εθνικής στα πάτρια εδάφη, οι διεθνείς μας έδιναν «ρεσιτάλ» ανθρωπιάς στην Γερμανία!

Aerial_View_of_Frankfurt_Airport_1.jpg

Για την κυρία Ελένη Φεσατίδου, την Ελληνίδα που εργάζεται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ήταν μια συνηθισμένη μέρα... μέχρι που αντίκρισε ξαφνικά μπροστά της τον Φάνη Γκέκα να ψάχνει διέξοδο και... κάποιον να του μεταφράσει τις ταμπέλες στο μπίζνες λάουντζ (business lounge) του αεροδρομίου!

eleni.jpgeleni2.jpg

Τo ρολόι έδειχνε περίπου 12:30 όταν η Εθνική Ελλάδος έκανε στάση στην Γερμανική πόλη από Σαο Πάολο.

«Εσείς δεν είστε ο κύριος Γκέκας, ο ποδοσφαιριστής μας;» του είπε και αυτόματα "έσπασε ο πάγος"! Για την κυρία Ελένη η ευτυχία να βλέπει στην ξενιτιά…. έναν από τους Έλληνες πρωταγωνιστές του Μουντιάλ ήταν μεγάλη, το ίδιο και για τον Φάνη, αφού η παρηγοριά και τα ευχολόγια της άγνωστης για εκείνον πατριώτισσας ήταν βάλσαμο εκείνη την στιγμή! Μόνο λίγες ώρες πριν είχε…… χάσει το πέν��λτι και την ευκαιρία για μεγαλύτερη πρόκριση.

gekas-kosta-rika.jpg

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Φάνης Γκέκας είχε βρει στην χώρα της Μέρκελ τη... νέα του φίλη! Αν και πολύ στεναχωρημένος και πικραμένος για τον αποκλεισμό και την άδικη ήττα από την Κόστα Ρίκα, ο διεθνής μας έπιασε αμέσως κουβέντα με την κυρία Ελένη.

ethniki2.jpggekas.jpg

«Με ρώτησε για την ζωή μας στην Γερμανία, για την καταγωγή μου, για τις συνθήκες διαβίωσης… Ήταν πολύ καλός, πολύ ευγενικός. Δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί μου χωρίς δεύτερη κουβέντα» εξομολογήθηκε η κ.Φεσατίδου στο star.gr, εξηγώντας συγκινημένη την περηφάνια που ένιωσε όταν αντίκρισε και τα υπόλοιπα παλικάρια της Εθνικής Ελλάδος!

ethniki.jpg

«Τα παιδιά μας... τρέλαναν και τους Γερμανούς με την ομορφιά και την καλοσύνη τους. Ήταν πολύ δεκτικοί, χαμηλών τόνων και με μεγάλη ευγένεια. Πολλοί από αυτούς δεν δίστασαν να διακόψουν ακόμη και το φαγητό τους για να φωτογραφηθούν με όποιον τους το ζητούσε» συνέχισε η κ.Φεσατίδου, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η πεσμένη ψυχολογία των παικτών λόγω της ήττας τους διαγράφονταν συχνά στα πρόσωπα τους.

tetarti.jpg

«Γενικά όμως, έκαναν πολύ καλή εντύπωση σε Έλληνες και ξένους που ήταν εκεί την δεδομένη στιγμή τόσο για την ταπεινοφροσύνη όσο και για την καταδεκτικότητα τους. Φωτογραφήθηκαν ακόμη και με...... Γερμανούς» συμπλήρωσε η κ.Φεσατίδου, η οποία όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν σταματούσε να χαμογελάει όσο ήταν στο πλευρό της Εθνικής.

Όπως κάθε Ελληνίδα ήταν περήφανη και ιδιαίτερα ευτυχισμένη, που έστω για περίπου 2 ώρες μέχρι τις 14:45 που απογειώθηκε το αεροπλάνο για Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να τους εξυπηρετήσει, να τους μιλήσει και να τους μεταφέρει ένα μήνυμα από καρδιάς εκ μέρους όλων των ομογενών της Γερμανίας: «Μας κάνατε περήφανους… Σας ευχαριστούμε».

Της Άννας Σταματιάδου