Ο Κώστας Κατσουράνης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλώντας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, για το γκρουπ στο facebook, για το Euro του 2004 αλλά και για το μέλλον.

Αρχικά ρωτήθηκε για το γκρουπ στο facebook και κατά πόσο τον επηρέασε: «Δεν ασχολούμαστε με αυτά. Έχουμε ψυχική δύναμη και παίρνουμε δύναμη και από τους ανθρώπους που μας αγαπάνε. Δόξα τω Θεώ... Το ��ως το διαχειρίστηκα φάνηκε όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Όσοι ξέρουν από αθλητισμό θα είδαν πως μπήκα για να κάνω τα πάντα, να βοηθήσω την ομάδα μου, όπως κάνω πάντα, είτε είμαι βασικός είτε αναπληρωματικός. Έχω κάποια πιστεύω και όλα αυτά δεν μπορούν να με αγγίξουν. Δεν τα βάζω στο μυαλό μου. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ο κόσμος που “γέννησε” η εθνική ομάδα αυτά τα δώδεκα χρόνια, από τα προκριματικά του 2002 μέχρι το Euro 2004 και την μετέπειτα συνέχεια. Εγώ χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη της ομάδας».

Οι επόμενες δύο ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την κατάκτηση του Euro 2004 και τη στιγμή που έχει χαραχτεί στη μνήμη του.

«Για μένα σίγουρα είναι η κορυφαία στιγμή, αν και σαν παιδάκι πρώτη φορά βγήκα στους δρόμους το `87 με τον Γκάλη. Αυτές οι δύο είναι οι κορυφαίες στιγμές. Έπαιζα και μπάλα και μπάσκετ. Όλοι παίζαμε μπάσκετ τότε. Ας μην ασχολούμαστε με μικρότητες λοιπόν, υπάρχουν σημαντικότερες αξίες και με αυτές τις αξίες έρχονται οι επιτυχίες στην εθνική ομάδα».

Όσο για το τι θυμάται από εκείνη τη στιγμή απάντησε: «Η στιγμή που σφυρίζει ο διαιτητής κι εγώ με τρεις-τέσσερις συμπαίκτες μου είμαστε ξαπλωμένοι στο χορτάρι αγκαλιασμένοι. Είναι η καλύτερη εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα με λέξεις. Η χαρά για το κάθε βήμα ήταν τεράστια, αλλά όταν σφύριξε η λήξη, παρότ�� δεν ξέραμε τι είχαμε καταφέρει, ξέραμε πως θα σηκώναμε το κύπελλο, πρώτα ο Ζαγοράκης και μετά όλοι οι άλλοι. Γιατί όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο και οι 23 παίκτες και οι φροντιστές και οι μασέρ. Να το καταλάβουν όλοι πως αν δεν έχεις καλό κλίμα σε όλη τη μέρα, από την προπόνηση μέχρι το παιχνίδι, είναι δύσκολο να έχεις επιτυχίες».

Η συζήτηση έρχεται στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην χαμένη ευκαιρία με την Κόστα Ρίκα: «Όπως είπε και ο Καραγκούνης χθες, όλοι θέλαμε να ξαναπαίξουμε αυτό το ματς. Αλλά δεν γίνεται... Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Θεωρώ πως είχαμε μέλλον στο τουρνουά. Πιστεύαμε στην ομάδα μας και οι 23 ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Θα πηγαίναμε στον υπέρ πάντων αγώνα με την Ολλανδία και μετά δεν ξέρεις πού μπορείς να φτάσεις. Όπως και να χει, η πρόκρισή μας στα νοκ άουτ παιχνίδια είναι ένα παράσημο για τα νέα παιδιά».

Για το αν έχει μέλλον η εθνική: «Αυτό δεν το συζητάμε. Έχει πάρα πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Εγώ συνέχεια αποθεώνω τους συμπαίκτες μου, γιατί αυτό νιώθω. Ο Λάζαρος έκανε φοβερό τουρνουά, ο Κονέ το ίδιο, ο Χολέμπας για μένα ήταν ο καλύτερος, μαζί και ο Σωκράτης και ο Μανωλάς και ο Τοροσίδης. Μάλλον μόνο εγώ δεν ήμουν καλός...Η ομάδα ήταν σε καλή φόρμα. Ήμασταν αισιόδοξοι ακόμα και με την Ολλανδία».

Τέλος αναφέρθηκε στα άμεσα μελλοντικά του σχέδια. «Τώρα θα κάνω μια βουτιά στη θάλασσα. Μετά θα δούμε, δεν ξέρω. Από την Ελλάδα δεν έχω κάτι στα χέρια μου κι έτσι βλέπω πι�� κοντά το εξωτερικό».