Τριήμερο εθελοντισ��ού αφιερωμένο στα παιδιά που παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

«Έλα Κι Εσύ. Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή. Τα Παιδιά Μας Χρειάζονται!», είναι ο τίτλος του τριημέρου, στην έναρξη του οποίου Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές έγιναν δότες μυελού των οστών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα σας ξεχωριστά που μας τιμάται με την παρουσία σας, που μας στηρίζετε στην προσπάθειά μας. Μέσα από εσάς θα διαδώσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και βοηθάτε στο να έρθουν κι άλλοι δότες», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Από τ��ν πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, είπε: «αυτά τα παιδιά είναι οι πραγματικοί Ολυμπιονίκες της ζωής. Χρειάζονται πάρα πολλοί δότες για να βρεθεί ένας συμβατός».

Μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και εθελοντές θα υποδέχονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» όλους όσοι επιθυμούν με μια απλή διαδικασία να γίνουν εθελοντές δότες.

«Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει πως όταν υπάρχει καλός σκοπός, συμμετέχουμε με την καρδιά μας, με χαρά και φιλότιμο», επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ενώ ο διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Των Οστών, Στέλιος Γραφάκος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα οι Έλληνες ασθενείς θα μπορούν να βρουν μοσχεύματα από Έλληνες δότες.