Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τον Φερνάντο Σάντος και την επιλογή του να επιστρέψει στην Πορτογαλία αντί να έρθει στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαρρής δήλωσε: «Υπήρξε μεγάλη κουβέντα και δεν υπήρχε λόγος. Πάντα οι συνεργάτες του κ. Σάντος συνήθιζαν να κανονίζουν σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία τα εισιτήρια και του προπονητή. Έτσι είχαν κανονίσει να βγουν εισιτήρια μετά τον αγώνα με την Ακτή να γυρίσει ο κ. Σάντος με τους δύο συνεργάτες του στην Πορτογαλία. Ευτυχώς, νικήσαμε την Ακτή και τα εισιτήρια ακυρώθηκαν. Ο κ. Ρικάρντο έκανε το ίδιο και για το επόμενο ματς».

Και πρόσθεσε: «Αυτό από ό,τι έμαθα εγώ, ο κ. Σάντος το έμαθε δύο ώρες πριν τον αγώνα και δεν είπε τίποτα σε κανέναν και επειδή έγιναν διάφορα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ και ο κ. Φύσσας του είπαμε να μείνουν και να έρθουν μαζί μας στην Ελλάδα, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Δεν πιστεύω ότι έκανε το μέγα σφάλμα. Επίσης, ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία, ο Μανιάτης έμεινε στη Βραζιλία, προσκεκλημένος του Σαλίνο. Δεν έχει γίνει κάτι φοβερό».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε και στον διάδοχο του Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι: «Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο και τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν στις 25 Ιουλίου, όταν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση. Μιλήσαμε με αρκετούς προπονητές, πάνω από δέκα. Όταν πληροφορήθηκα ότι φεύγει από τη Μονακό, επικοινώνησα μέσω ενός φίλου ο ίδιος μαζί του. Πήγα στην Ιταλία και ενθουσιάστηκε που μίλησα στη μητρική του γλώσσα για περίπου δύο ώρες. Μετά από μερικές ημέρες ανταλλάξαμε κάποια mail, υπογράψαμε ένα προσύμφωνο και μας απάντησε ότι θα υπογράψουμε μετά τις 25 Ιουλίου, κάτι που είναι τελείως τυπικό».

Τέλος, ρωτήθηκε για το εάν ο Φερνάντο Σάντος μετάνιωσε για την απόφασή του: «Δεν υπήρξε καμία τέτοια στιγμή. Περιμέναμε ένα χρόνο τον κ. Σάντος και περισσότερο. Από εκεί και πέρα, έπρεπε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που απαντήσει αρνητικά. Περιμέναμε μέχρι τον Απρίλιο και αν συζητούσαμε τώρα, δεν θα ήταν σωστό. Τον έχουμε ευχαριστήσει για το έργο που έχει κάνει όχι μόνο στην Ανδρών, αλλά και στις υποδομές της Ομοσπονδίας».