Για όλα φταίει η... μάνα: ακόμα και για την νίκη του Νικ Κύργιου, του ελληνικής καταγωγής 19χρονου που απέκλεισε τον Ραφαέλ Ναδάλ από τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και, μάλιστα, την πρώτη φορά που έπαιξε στο τουρνουά! Ποιός είναι,.όμως, ο νεαρός τενίστας που έκανε μονομιάς τον κόσμο να μιλάει για εκείνον;

«Διάβασα ένα σχόλιο στο οποίο θεωρούσε ότι ο Ράφα είναι πολύ καλός για μένα. Αυτό με έκανε να θυμώσω. Θα νόμιζε κανείς ότι είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο σε σύγκριση με μένα. Απλά πίστευα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσε να έχω την ευκαιρία μου», εξομολογήθηκε ο Νικ.

kyrgos-nadal-650_0.jpg

Μάλιστα, επειδή θύμωσε μαζί της, δεν έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο ούτε μετά την εντυπωσιακή του νίκη επί του no1 του κόσμου!

Ο Νίκ δηλώνει στο Twitter του «υπερήφανος Ελληνας, Μαλαισιανός και Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας», ενώ προ ημερών στήριξε την «μάχη» της Εθνικής μας στο Μουντιάλ!

Ο πατέρας του, Γιώργος, είναι ελαιοχρωματιστής και έφυγε για την Αυστραλία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, παντρεύτηκαν και «ρίζωσαν» στην Αυστραλία.

parrents (1).jpg

Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας και έχει έναν αδερφό και μία αδερφή. Από παιδί έδειξε την κλίση του στον αθλητισμό: αρχι��ά ασχολήθηκε με το μπάσκετ, στα 14 του, όμως, αποφάσισε ότι το τένις ήταν αυτό που του ταίριαζε καλύτερα. Μάλιστα, φοίτησε με πλήρη υποτροφία στο αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ!

5562344-3x2-940x627.jpg

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πριν από μία εβδομάδα ότι θα έφτανα στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον», λέει ο τενίστας, προσθέτοντας ότι είναι ένα απλό 19χρονο παιδί, αλλά και… single.

Οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία θεωρούν τον Νικ δικό τους παιδί. Εξάλλου, σ��α διπλά αγωνίζεται με τον άλλο ομογενή άσο, τον Θανάση Κοκκινάκη και οι Αυστραλοί τους αποκαλούν «το ελληνικό δίδυμο».

kyrgiosnick.jpg