Παραδοσιακές βάρκες, γρήγορα κουπιά και 60 τολμηροί συμμετέχοντες, συνέθεσαν το σκηνικό του πιο ανατρεπτικού αγώνα κωπηλασίας, Red Bull Varkada, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων στην Κρήτη. Περισσότεροι από 1000 θεατές, ντόπιοι και τουρίστες, εμψύχωσαν τους επίδοξους κωπηλάτες παρακολουθώντας μια θαλασσομαχία γεμάτη ευτράπελα και απρόβλεπτες πορείες.

β22.jpg


Νικητής αναδείχτηκε ο Κουτσούδης Ιωάννης, με τον Χαΐδεμενάκη Μπάμπη και τον Κατρατζή Κωνσταντίνο να καταλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Το βραβείο της ταχύτερης βαρκάρισσας παρέλαβε η Μαυρίδη Καλλιόπη, ενώ την παράσταση έκλεψε ο νικητής της pro κατηγορίας, αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος.

β5νικννν.jpg


«Είμαστε συνηθισμένοι γιατί τραβάμε κουπί, είχε πλάκα. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν πολύ δύσκολο γιατί έβλεπα να λαμβάνουν μέρος μεγαλύτεροί μου και πιο γυμνασμένοι. Δεν το πίστευα όσο έφτανα πρωτοπόρος στον τερματισμό του Μεγάλου Τελικού γιατί άρχισα να κουράζομαι, όμως ευτυχώς τα κατάφερα» δήλωσε ο νικητής Κουτσούδης Ιωάννης, ενώ ο Δημήτρης Μούγιος υποστήριξε: «Η εμπειρία ήταν φανταστική σε έναν αγώνα που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα στο όμορφο λιμάνι. Το επίπεδο των professional αθλητών που πήραν μέρος ήταν φανταστικό, με κάποιους έχω συναγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα αλλά και τα παιδιά από τον ναυτικό Όμιλο της Σούδας τα πήγαν περίφημα».

β33.jpg

Με φόντο το πανέμορφο κοσμοπολίτικο Κρητικό Λιμάνι, οι 60 κωπηλάτες κάθε επιπέδου αγωνίστηκαν ενάντια στο χρόνο, με τους περισσότερους από αυτούς να ολοκληρώνουν τη διαδρομή των 300 μέτρων εντός του χρονικού περιθωρίου των 6 λεπτών όπως ορίζαν οι κανονισμοί. Ενάντια στις δυνάμεις του νερού και την αφόρητη ζέστη, οι βαρκάρηδες των Χανίων, επιβεβαιώσαν ότι μερικές φορές είναι απόλαυση να τραβάς κουπί έστω και αν αυτό σημαίνει ευτράπελα, «θαλασσομαχίες» και υπέρτατος ζήλος για την κατάκτηση του finish line!

τττττττττττ��ττττττττ.jpg


Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη στην διοργάνωση του αγώνα, τους

Λιμεναρχείο Χανίων, Δήμο Χανιών, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιότητων, Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και φωτογραφικό υλικό:

www.redbullvarkada.gr

www.redbullcontentpool.com