Τι κι αν ο Φερνάντο Σάντος δεν παραβρέθηκε στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργάνωσε η ΕΠΟ για τους διεθνείς μας στη Βραζιλία, αφήνοντας μάλιστα –όπως σας έχουμε ήδη γράψει στο star.gr- αιχμές για τη συμπεριφορά παικτών σε Πορτογαλική εφημερίδα; Αυτή τη φορά φάνηκε να τιμά την Ελλάδα με δηλώσεις του σε Βραζιλιάνα δημοσιογράφο.

Πιο συγκεκριμένα, προτού αποχωρήσει από την Βραζιλία, ο προπονητής της Εθνικής μας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κλήθηκε να απαντήσει σε Βραζιλιάνα δημοσιογράφο, η οποία έκανε την εξής εισαγωγή: "Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...".

Ο Σάντος την άφησε να ολοκληρώσει και στη συνέχεια απαντώντας είπε χαρακτηριστικά: "Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, τη φιλοσοφία, έδ��σε το πνεύμα και τη δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε μια μεγάλη αθλητική επιτυχία" είπε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πολιτισμικό και πνευματικό πλούτο της χώρας μας.

Η αποστομωτική του αυτή απάντηση, έκανε τη πλειοψηφία του κόσμου να του «βγάλει το καπέλο» κι ας μην είναι πολλοί εκείνοι που εκτιμούν τις προπονητικές του δυνατότητες.