​«Ούτε με το ανάθεμα, ούτε με τις θριαμβολογίες, προσφέρουμε τίποτε όλοι εμείς που είμαστε έξω από το χορό. Και επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας μας και τό��ε το συζητάμε. Εγώ εύχομαι, πάντως, να τα ξαναπούμε μετά τον τελικό», είπε ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο παίκτης που με το γκολ του χάρισε την Ελλάδα το Euro 2004, μίλησε για όσους επικρίνουν την Εθνική και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μήνυμά του στα social media, μετά τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού: «διαβάζω μερικά tweets. Ο πιο κομπλεξικός λαός στον κόσμο είμαστε, με διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους να κρίνουν. Πρώτα πρώτα, το μετάνιωσα γιατί κατάλαβα ότι… έριξα λάδι στη φωτιά. Κι ακόμη, όπως έγραψα, με τις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησα, πολλοί δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Η κριτική είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και ο επαγγελματίας αθλητής τη δέχεται. Εκε��νο που εγώ δεν δέχομαι είναι να έχουν γνώμη κάποιοι άσχετοι, που συνηθίζουν να ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα».

«Οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά που δικαίωσαν αυτούς που τους πιστεύουν. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα και όπου μας πάει», συνέχισε ο Άγγελος και πρόσθεσε: «ας στείλουμε όλοι μας στη Βραζιλία θετική αύρα για να μας πάνε όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα μόνο να πανηγυρίζουμε πρέπει... Ήταν πανάξια η πρόκριση της Εθνικής από τους ομίλους, γιατί ήρθε κόντρα στην ατυχία με τους τραυματισμούς και τα τέσσερα δοκάρια».

Τέλος, αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, για τους οποίους είπε: «βοήθησαν τον Σάντος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ιδιοσυγκρασία της Εθνικής. Αποδέχθηκε, λοιπόν, τη φιλοσοφία της ομάδας και πρόσθεσε κάποια δικά του στοιχεία. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ στο Μουντιάλ».