​Αισιόδοξος δηλώνει ο Φερνάντο Σάντος για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα, αν και περιμένει το ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες να είναι σκληρό.

Ο προπονητής της Εθνικής, είναι απόλυτα έτοιμος για την αναμέτρηση που θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα περάσει στους «8» του Μουντιάλ, λέγοντας πως:

«Περιμένω έναν σκληρό αγώνα. Οι Κοσταρικανοί απέδειξαν ότι είναι δυνατοί και καλά οργανωμένοι. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε την πρόκριση και πρέπει να είμαστε καλύτεροι απ΄αυτούς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα ο Πορτογάλος προπονητής πρόσθεσε πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι «να κερδίσουμε περισσότερη αναγνώριση και σεβασμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προσπαθούμε σε κάθε αγώνα. Η Κόστα Ρίκα δεν είναι άγνωστη ποδοσφαιρικά. Μου θυμίζουν πολύ αυτό που έκανε η Ελλάδα το 2004. Είναι εδώ επειδή έχουν μία μεγάλη ομάδα».

Αναλύοντας το παιχνίδι, τόνισε πως «πρόκειται για έναν αγώνα με δύο ομάδες που παίζουν αμυντικά. Ομως εμείς δεν παίζουμε με πέντε αμυντικούς όπως αυτοί. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε την ευκαιρία αντεπίθεσης. Θα επιτεθούμε, προσέχοντας στον αμυντικό τομέα».

Για να καταλήξει ότι ο αγώνας με τη Κόστα Ρίκα δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία:

«Χρυσή ευκαιρία είναι να παίξεις στον τελικό. Αυτός ο αγώνας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλη Ιστορία στην διοργάνωση».