Το γύρο του κόσμου έκανε η κίνηση του Ουρουγουανού Λουίς Σουάρες να δαγκώσει τον αντίπαλό του Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του ματς Ουρουγουάη - Ιταλία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουχίκα υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή λέγοντας: «Δεν τον επιλέξαμε διότι είναι ένας καλός φιλόσοφος, ή ένας μηχανικός, ή επειδή έχει καλούς τρόπους αλλά διότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης».

Και πρόσθεσε: «Εγώ, δεν είδα κάποιο δάγκωμα, αλλά είδα να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κάτι που μπορεί να συμβεί».

Ο Μουχίκα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους συνέχισε την… υπερασπιστική του γραμμή τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα υπακούμε σε αυτά που λέει ο διαιτητής και βέβαια δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στο ποδόσφαιρο με βάση το τι λέει η τηλεόραση, τότε θα υπάρχουν φορτία ποινών».

Στα χνάρια του προέδρου της Ουρουγουάης κινήθηκε και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Ντιέγκο Λουγκάνο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι η φιγούρα του Σουάρες πουλάει γιατί είναι πολύ χαρισματικός... Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι ο Λουίς θα βρει τον εαυτό του και θα έχει επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι δικαίωμα τους να φοβούνται».