Τη «σκυτάλη» από τον Φερνάντο Σάντος πήρε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος τόνισε πως στόχος της Εθνικής είναι να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Μουντιάλ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υποτιμήσουν την Κόστα Ρίκα.

Ο Ανδρέας Σάμαρης αναφέρθηκε στην αγωνιστική του ετοιμότητα μιας και δύο μήνες βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία.«Σίγουρα με βοήθησε το γεγονός ότι είχα λιγότερο άγχος. Η προπόνηση και στον Ολυμπιακό, αλλά και εδώ στην Εθνική για ένα μήνα και κάτι με κράτησε σε υψηλό επίπεδο παρότι δεν είχα αγώνες εδώ και δυόμισι μήνες. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου να εγκλιματιστώ γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Πήρα το κλίμα από την Ελλάδα κι όσο περνούν οι μέρες θα συνειδητοποιούμε καλύτερα τι έχει γίνει. Θα προσπαθήσω να παραμείνω ταπεινός και να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση γιατί αποδίδει».


Όσο για τον «θόρυβο» που έχουν κάνει οι Έλληνες παίκτες στο Μουντιάλ είπε: «Τέτοια ματς βοηθούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να φανούν παγκοσμίως. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει παίκτες με παγκόσμιο βεληνεκές και ίσως γι’ αυτό χθες και η εξέδρα να ήταν λίγο εναντίον μας. Όμως η ελληνική ομάδα είναι ομάδα, δεν στηρίζεται σε αστέρες και ατομικές ενέργειες. Η ομαδική προσπάθεια νίκησε το ατομικό ταλέντο. Ίσως το χθεσινό ματς να ήταν η αρχή για τους Έλληνες παίκτες να φανούν περισσότερο στο εξωτερικό».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Εθνική μας πιστεύοντας πως υπάρχουν οι βάσεις για να φθάσει πολύ μακριά: «Όλοι πιστεύουμε πως η ομάδα μας μπορεί να πάει πιο μακριά. Εγώ πιστεύω σε αυτή την ομάδα και σε αυτό το καλό κλίμα. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο κι αυτό είναι που μας έδωσε τη νίκη χθες, που όπως ήρθε στο 93’ θα μπορούσε να είχε έρθει και νωρίτερα. Στόχος μας ήταν να περάσουμε στους «16», το καταφέραμε και έχουμε την ελπίδα να συνεχίσουμε κι άλλο. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Παράλληλα, αποκάλυψε τι θα έλεγε στον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Τζόελ Κάμπελ, πριν τη μονομαχία τους την Κυριακή.

«Δεν θα τον πάρω τηλέφωνο, αν κι έχω τον αριθμό του. Δεν υπάρχει λόγος. Αν τον έπαιρνα θα του έλεγα ο καλύτερος, που θα είναι η Ελλάδα, θα κερδίσει»


Υπάρχει φόβος μήπως θεωρηθεί η Κόστα Ρίκα εύκολος αντίπαλος: «Για να βγεις πρώτος σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο πάει να πει πως είναι καλή ομάδα. Εμείς θα σεβαστούμε τον αντίπαλο, κατανοούμε πως είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και μία από αυτές είναι η Κόστα Ρίκα. Έτσι θα την αντιμετωπίσουμε κι όχι σαν έκπληξη. Ίσως ο κόσμος να πιστέψει πως θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά δεν είναι έτσι και σίγουρα πρόκειται για καλύτερη ομάδα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Για μας δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε χαλαροί και να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».

Στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε πως αφιερώνει το γκολ σε όσους τον βοήθησαν, στην οικογένειά του και πάνω από όλα σε όλους τους Έλληνες που το είχαν ανάγκη.

«Μακάρι να σκοράρω και την Κυριακή, αλλά όποιος κι αν το βάλει το γκολ, όλοι μαζί θα το πανηγυρίσουμε όπως και χθες», πρόσθεσε.