«Σύννεφα» έχουν μαζευτεί πάνω από το Μουντιάλ στον απόηχο της αποκάλυψης της Daily Telegraph για στημένα παιχνίδια από τη Γκάνα.

Η βρετανική εφημερίδα προχώρησε σε μεγάλες αποκαλύψεις με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, δημοσιεύοντας (σε συνεργασία με τον σταθμό Channel 4) στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες τουλάχιστον 6 μηνών.
ghana_nea.jpg
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, παίκτες της Εθνικής ομάδας της Γκάνας αλλά και στελέχη της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας έχουν συνάψει συμφωνίες με «μαφία» που διαμορφώνει απ��τελέσματα αγώνων.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρη την υφήλιο ενώ η βρετανική εφημερίδα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της και βίντεο από κρυφή κάμερα που κατέγραψε συνάντηση μεταξύ αναγνωρισμένου ατζέντη της FIFA με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας της Γκάνας και έναν μυστικό ερευνητή, του οποίου την πραγματική ιδιότητα ασφαλώς και δεν γνωρίζουν οι άλλοι δύο.

«Οι διαιτητές μπορούν να αλλάξουν τα ματς. Οπότε εμείς μπορούμε να φέρουμε τους δικούς μας ανθρώπους για να κάνουμε τα ματς όπως θέλουμε. Μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει. Εάν θέλουμε ένα ματς να πάει 3-2, μπορεί να γίνει» αναφέρουν ατζέντης και εκπρόσωπος, προσθέτοντας με γέλια πως «παίρνεις τα χρήματα και απλά για 24 ώρες νομίζουν όλοι πως τους έκλεψε ο διαιτητής και μετά το ξεχνάνε».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ οι πληροφορίες έχουν φτάσει και στα αυτιά της FIFA.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα η Ομοσπονδία θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου σήμερα καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η Γκάνα διεκδικεί την πρόκρισ�� στους 16 του Μουντιάλ, έχοντας τουλάχιστον ένα ακόμη παιχνίδι για τους ομίλους με την Πορτογαλία…