Η ισοπαλία 0-0 με την Ιαπωνία στη δεύτερη αναμέτρηση του Μουντιάλ αναπτέρωσε τις ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Τώρα πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού την Τρίτη 24/6 στις 23.00 το βράδυ, όπου χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη.

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα:

Οι διεθνείς μας έχουν ελπίδες να προκριθούν στους «16» ΜΟΝΟ αν νικήσουν την Ακτή Ελεφαντοστού!

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν έρθουν ισοπαλία ή αν χάσουν τότε μένουν ΕΚΤΟΣ διοργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά, αν η Ελλάδα και η Ιαπωνία καταφέρουν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, τότε θα ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς και η Εθνική μας θα χρειαστεί να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων.

Για να το κάνουμε πιο αναλυτικό, να υπενθυμίσουμε πως η Εθνική μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -3 (0-3) και η Ιαπωνία στο -1 (1-2), κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε νίκη με περισσότερα από ένα γκολ.

Συγκεκριμένα, εάν η Ιαπωνία νικήσει με 1-0, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σημειώσει τρία γκολ. Δηλαδή με επιτυχία της Ελλάδας με 3-0, τότε η διαφορά τερμάτων και των δυο ομάδων θα είναι στο 0 (2-2 για τους «μπλε σαμουράι» και 3-3 για την Ελλάδα), αλλά η εθνική μας θα έχει καλύτερη επίθεση.

Στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα νικήσει με 3-0 και η Ιαπωνία με 2-1, τότε θα γίνει ΚΛΗΡΩΣΗ καθώς οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 4 πόντους και θα έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων (3-3).

Το ίδιο ακριβώς σενάριο θα ισχύσει και σε περίπτωση νί��ης 3-2 της Ιαπωνίας και 4-1 της Ελλάδας.