​Καθοριστικός για την πορεία της Ελλάδας στο Μουντιάλ είναι ο αγώνας που διεξάγεται κόντρα στην Ιαπωνία, καθώς κρίνει το αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Βραζιλία!

Τα τρία σενάρια είναι:

- Νίκη της Ελλάδας: η Ιαπωνία αποχαιρετά την διοργάνωση. Αν κερδίσουμε με διαφορά μεγαλύτερη των τριών γκολ, τότε προκρινόμαστε στους «16» ακόμα και με ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Σε αντίθετη περίπτωση, θέλουμε νίκη και στο επόμενο ματς, ενώ αν το σκορ είναι 3 - 0 θα γίνει κλήρωση για το ποιος θα προκριθεί.

- Ισοπαλία: χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Παράλληλα, για να συνεχίσουμε στη Βραζιλία, πρέπει το Κολομβία – Ιαπωνία να λήξει με ισοπαλία ή με νίκη των Λατινοαμερικάνων.

- Ήττα της Ελλάδας: αποχαιρετάμε το Μουντιάλ! Η Εθνική θα είναι χωρίς βαθμό στη διοργάνωση και ο τελευταίος της αγώνας, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ακόμα κι αν νικήσουμε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Φετφατζίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Σαμαράς, Μήτρογλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι, Οκούμπο.