Να ντοπάρουν τους παίκτες ενόψει του κρίσιμου ματς με την Ιαπωνία, τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00, ΝΕΡΙΤ), προσπάθησαν Σάντος και Καραγκούνης, ενώ Σαλπιγγίδης και Καπίνο δήλωσαν ότι η γαλανόλευκη θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

«Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά. Μην σας παίρνει από κάτω, πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς με την Κολομβία. Μην δίνετε σ��μασία στις εμπαθείς κριτικές. Είμαστε πάντα ενωμένοι και όλοι μαζί στα δύσκολα. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να πάρουμε τη νίκη», είπε ο προπονητής μας σε συγκέντρωση της Εθνικής στο ξενοδοχείο, λίγες ώρες πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Νατάλ, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος θέλησε να μεταδώσει το πάθος του στους υπόλοιπους: «πάμε γερά! Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ομάδα και ο καθένας από εμάς να την βάλει πάνω απ’ όλα».

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Έχουμε επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι. Προετοιμαζόσαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε μία αξιόλογη ομάδα», είπε, στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Από την πλευρά του, ο Καπίνο επισήμανε πως «όποιος σκοράρει πρώτος έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε δει όμως πολλά να γίνονται. Δεν σημαίνει κάτι αν βάλει γκολ όλα τελείωσαν, καθώς υπάρχουν συνολικά 90 λεπτά».

«Εμείς έχουμε σκοπό να παίξουμε δύο παιχνίδια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω αν με 4 πόντους θα περάσουμε. Το να σκεφτόμαστε με πόσους βαθμούς περνάμε, δεν βοηθάει. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος», πρόσθεσε ο Σαλπιγγίδης, με τον Καπίνο να επισημαίνει πως χωρίς να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε το ενδεχόμενο της ισοπαλίας.