Η εκπρόσωπος του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ ανακοίνωσε πως ο «πιλότος» της Formula 1 βγήκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους 6.5 μήνες.

Η κ. Κεμ προέβη στην εξής λακωνική δήλωση: «Ο Μίκαελ έφυγε από το νοσοκομείο CHU της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του. Δεν βρίσκεται σε κώμα πλέον. Η οικογένειά του θέλει να ευχαριστήσει όλους τους γιατρούς, τις νοσοκόμες στην Γκρενόμπλ, οι οποίοι έκαναν εκπληκτική δουλειά αυτούς τους πρώτους μήνες. Eπίσης, ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που έστειλαν στον Μίκαελ τόσες πολλές ευχές. Σίγουρα τον βοηθήσατε. Για το μέλλον, σας ζητάμε να καταλάβετε ότι η συνέχιση της θεραπείας του θα πρέπει να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Στη δήλωση δεν διευκρινίζεται που μεταφέρθηκε ο Σουμάχερ.

Το ατύχημα του «Σούμι» τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Ο πιλότος της Formula 1 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι όπου οι γιατροί και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ανέφερε και η εκπρόσωπός του, όλους αυτούς τους μήνες που βρισκόταν σε κώμα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να καλυτερεύσουν την κατάστασή του.

Στο πλευρό του όλους αυτούς τους μήνες βρισκόταν η σύζυγός του Κορίνα, η οποία δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει σε ένα θαύμα. Και όπως όλα δείχνουν οι προσευχές της έπιασαν τόπο.

Βέβαια, δεν έλειπαν και οι προσευχές των θαυμαστών του που ανήμερα των 45ων γενεθλίων του συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο και του αφιέρωσαν το εξής μήνυμα «Σούμι μείνε δυνατός, συνέχισε να παλεύεις».