Πόλεμος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, εξαιτίας ενός διαφημιστικού σποτ της RAI για το Μουντιάλ.

Όπως θα διαπιστώσετε και στο παραπάνω βίντεο, στην αρχή εμφανίζονται κάποια παιδάκια να παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους της Βραζιλίας, ενώ στη συνέχεια προβάλλεται το άγαλμα του Ιησού να φοράει τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας με το νούμερο δέκα του Αντόνιο Κασάνο στην πλάτη.


Τα αρνητικά σχόλια και οι κριτικές για την συγκεκριμένη διαφήμιση δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, υψηλόβαθμοι κληρικοί άφησαν να διαρρεύσει ότι και το Βατικανό είναι έντονα ενοχλημένο από την εν λόγω διαφημιστική ιδέα.

Ωστόσο, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» αναφέρει ότι η Καθολική Αρχιεπισκοπή του Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη απαιτώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για παραβί��ση των πνευματικών δικαιωμάτων του διεθνούς φήμης αγάλματος.

Από την πλευρά της RAI, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Koστάντσα Εσκαπλόν, περιορίστηκε να δηλώσει ότι: «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος».

Ωστόσο, ο ιερέας των κεντρικών γραφείων της RAI, πατέρας Αντόνιο Ιντεργκουλιέλμι, έδωσε μια διπλωματική απάντηση λέγοντας: «Η εικόνα του αγάλματος του Ρίο Ντε Τζανέιρο με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας μπορεί όντως να μοιάζει κάπως βλάσφημη. Δεν θα το μπέρδευα, όμως, με οικονομικές διεκδικήσεις. Καλύτερα να αποσυρθεί το σποτ, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή και μια επιστολή στην οποία η τηλ��όραση να αναγνωρίζει το λάθος της».