Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Διωκτικών Αρχών της Ισπανίας λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του με την Εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Η Πολιτοφυλακή ανακαλύπτει μαύρο χρήμα στα φιλανθρωπικά παιχνίδια του Μέσι» είναι ο τίτλος της έγκυρης ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παϊς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άσος της Μπαρτσελόνα θα ελεγχθεί από τις αρχές για τα φιλανθρωπικά παιχνίδια που διοργάνωσε καθώς τα κέρδη τους, πήγαιναν σε off-shore εταιρίες!

Πρόκειται για έξι φιλικά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ο Μέσσι το 2012 και το 2013. Το όνομα του Αργεντίνου άσου βρίσκεται σε μεταφορές χρημάτων στην Καραϊβική.

Πριν από λίγους μήνες μια άλλη ισπανική εφημερίδα η «Ελ Μούντο» είχε γράψει ότι μια ομάδα Κολομβιανών εμπόρων ναρκωτικών χρησιμοποίησε την αγορά εισιτηρίων ποδοσφαιρικών αγώνων και συναυλιών που διοργάνωσε το ίδρυμα του Αργεντίνου άσου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πατέρας του Λιονέλ κατηγορείται ότι έλαβε προμήθεια από τους ναρκω-βαρώνους 10-20% προκειμένου να δεχθεί τα χρήματά τους. Για την υπόθεση μάλιστα ανακρίθηκαν από τις ισπανικές αρχές εκτός του Λιονέλ Μέσι και οι Ντάνι Αλβες, Χοσέ Μανουέλ Πίντο και Ξαβιέ��.