​Το μαραθώνιο ταξίδι της Εθνικής μας από τις Η.Π.Α προς την Βραζιλία έφτασε στο τέλος του.

Μετά από την μεγάλη ταλαιπωρία εξαιτίας της πολύωρης αναμονής στη Νέα Υόρκη λόγω βλάβης του αεροπλάνου, η "γαλανόλευκη" αποστολή βρίσκεται πλέον στην Βραζιλία και μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Η βλάβη του αεροπλάνου ανέβαλε την πρωινή πτήση για τη Βραζιλία και ανάγκασε τους διεθνείς και την υπόλοιπη αποστολή να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους στο Νιου Τζέρσεϊ.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε καθηλωμένο στη Νέα Υόρκη περιμένοντας να βρεθεί άλλη πτήση. Παρά τις έντονες διαβουλεύσεις ωστόσο ανάμεσα στη FIFA και την αεροπορική εταιρεία, δεν έγινε εφικτό ν’ αναχωρήσει νωρίτερα απ’ τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) όταν και προγραμματίστηκε τελικά να πετάξει.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας "προσγειώθηκε" τελικά στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής από τους ανθρώπους της FIFA.

Μετά από μία ώρα οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να επιβιβαστεί για ακόμα μια φορά στο αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στο Αρακαζού, πόλη η οποία θα αποτελέσει τη βάση της "γαλανόλευκης" κατά την παραμονή της στη Βραζιλία.

Για το απόγευμα στις 18:30 (00:30 ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη προπόνηση όμως, είναι πολύ πιθανόν ο Φερνάντο Σάντος να την ακυρώσει λόγω της κούρασης των ποδοσφαιριστών.