Η Εθνική ομάδα των ανδρών αναχώρησε στις 11.00 το πρωί για τη Λισαβόνα, όπου το βράδυ του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία σε ένα δυνατό φιλικό εν όψει του Μουντιάλ.

Λίγο πριν «πετάξει» η αποστολή για τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε μία μικρή εκδήλωση προς τιμήν των διεθνών και του προπονητικού τιμ.

Εκεί, άπαντες εξέφρασαν την ευχή για μια καλή πορεία στη διοργάνωση, που δεν θα σταματήσει μόνο στην πρώτη φάση των ομίλων.

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος συνέχισε: «Καλύτερα είναι να μην μιλάμε πολύ, διότι τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Εμείς θα ξεκινήσουμε το όνειρο και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, για να κάνουμε χαρούμενους τους Έλληνες».

Σε ερώτηση που του έγινε για τις συμβουλές που σκοπεύει να δώσει στους διεθνείς, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πούμε τι τους έχω πει. Κάποια άλλη φορά θα τα πούμε κι αυτά».

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Νιώθουμε ευλογημένοι που πηγαίνουμε στη Βραζιλία κι όλοι ευχόμαστε να μην επιστρέψουμε σε ένα μήνα».

Δηλώσεις έκανε και ο τρίτος τερματοφύλακα�� της εθνικής ομάδας, Στέφανος Καπίνο: «Είμαι περήφανος και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι στην αποστολή της εθνικής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο Φάνης Γκέκας σχολίασε: «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Το κλίμα που υπάρχει τα λέει όλα. Φεύγουμε, με στόχο να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα».