​Το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Σόφια!

Ο Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.533 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ντένις Αμπλιάζιν (15.700) και αφήνοντας πίσω του τους Ντάνιελ Πέρβις και Αλεξάντερ Σατίλοφ (μοιράστηκαν την τρίτη θέση με 15.400 βαθμούς).

«Η επιτυχία του Λευτέρη είναι τεράστια, είναι ένας πραγματικός άθλος, αν αναλογιστούμε ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει ταπί νέων προδιαγραφών για να προπονείται. Οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ κουραστικοί ψυχολογικά, γιατί έπρεπε να τον πείσω ότι μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο εδώ. Το καταφέραμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τις ίδιες συνθήκες», δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

Στο μεταξύ, στον τελικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.600 και κατετάγη πέμπτος, σε ισοβαθμία με τον Αρμένιο Νταβτιάν Βαχάγκν. Σε δηλώσεις του, ο Ελληνας πρωταθλητής εξέφρασε παράπονα για τους κριτές: «αυτή είναι η ενόργανη γυμναστική και δυστυχώς κρίνεται από ανθρώπους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πια... Εάν σε έχουν εκτός μεταλλίων εξαρχής, δεν πρόκειται να πάρεις μετάλλιο ό,τι κι αν κάνεις. Θα προκαλούσα να κάνει η FIG ένα σεμινάριο κριτών με όλα τα βίντεο από τις εκτελέσεις στον τελικό των κρίκων και να κρίνει αυστηρότερα απ΄όλους το δικό μου πρόγραμμα. Εάν βγω έστω 2ος σ΄αυτή τη βαθμολόγηση, θα παραιτηθώ...».