Η επιτροπή εφέσεων της UEFA απέρριψε σήμερα Τετάρτη την προσφυγή της Μπενφίκα, με την οποία ο πορτογαλικός σύλλογος ζητούσε την ακύρωση της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Λάζαρ Μάρκοβιτς στον δεύτερο ημιτελικό του Europa League με τη Γιουβέντους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αποψινό τελικό της διοργάνωσης με τη Σεβίλη και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την εξέδρα του «Juventus Stadium».


Ο Μάρκοβιτς είχε αποβληθεί μαζί με τον Μίρκο Βούτσινιτς της Γιουβέντους στο 89ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού, λόγω της εμπλοκής τους σε σύρραξη παικτών που βρίσκονταν στον πάγκο των δύο ομάδων (ο Σέρβος είχε αντικατασταθεί λίγο νωρίτερα).

Η Μπενφίκα βάσισε την έφεσή της σε δηλώσεις του ίδιου του Βούτσινιτς στον ιταλικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες δεν καυγάδισε με τον Μάρκοβιτς, ��λλά με άλλα μέλη της αποστολής των «αετών».

Εκτός του Λάζαρ Μάρκοβιτς, η Μπενφίκα θα στερηθεί στον αποψινό τελικό ακόμη δύο τιμωρημένους παίκτες: τον Έντσο Πέρες, που αποβλήθηκε στο ίδιο παιχνίδι, και τον Εντουάρντο Σάλβιο που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.