Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν ανησυχήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - Μελβούρνη και Λονδίνο οι άλλοι «μνηστήρες».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria Novosti» η Μόσχα ενδιαφέρεται να αναλάβει του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 σε περίπτωση που η Βραζιλία δεν καταφέρει τελικά να έχει ολοκληρώσει τα έργα υποδομών μέσα στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.


Το ίδιο αίτημα έχει υποβάλει και η Μελβούρνη, αλλά και το Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα «London Evening Standard», γράφοντας πως η ΔΟΕ έχει έρθει σε επαφές με τους οικοδεσπότες των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων.


Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόουτς είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση «χειρότερη από την Αθήνα» το 2004 σε δηλώσεις που ερμηνεύθηκαν διαφορετικά από πολλούς.

Στο ρωσικό δημοσίευμα αναφέρεται παρόλα αυτά πως δεν υπάρχει σιγουριά για το αν θα καταφέρουν οι Ρώσοι να ξοδέψουν χρήματα για τη διοργάνωση, ενώ δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για αθλήματα όπως είναι η ιστιοπλοΐα, η ιππασία και η ποδηλασία.


Σε κάθε περίπτωση εκπρόσωπος της ΔΟΕ διέψευσε την είδηση που αφορά την μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μόσχα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη. Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί πηγές μέσα από τη
Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή «διαρρέουν» ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει αυτό.

Στα χρονικά των αγώνων μόνο μια φορά είχε δημιουργηθεί κάτι ανάλογο, όταν το 1908 το Λονδίνο είχε αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά την αδυναμία της Ρώμης να φιλοξενήσει τους Αγώνες μετά την έκρηξη του Βεζούβιου.