Κοινωνική λειτουργός της κυβέρνησης, στην οποία είχε ανατεθεί να παράσχει συναισθηματική υποστήριξη στον Όσκαρ Πιστόριους μετά τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση, ότι ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης ήταν βαθειά πληγωμένος από το συμβάν.

Η Ιβέτ Τσάλκγουικ κατέθεσε ότι επισκέπτεται τον Πιστόριους από τη δολοφονία της Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2014 και υποστήριξε ότι ο αθλητής, ο οποίος κατέρρευσε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν χρησιμοποίησε τα συναισθήματά του για να επηρεάσει τη διαδικασία και να αποφύγει τυχόν σκληρές ερωτήσεις.

«Ήμουν πολύ αναστατωμένος, όταν διάβασα ότι κάποιοι άνθρωποι έλεγαν πως ο Όσκαρ πήρε μαθήματα υποκριτικής. Ήθελα να έρθω και να καταθέσω την άποψή μου σε σχέση με αυτά που παρατήρησα» είπε η Τσάλκγουικ, ενώ επεσήμανε ότι ο 27χρονος Πιστόριους μετά το δολοφονία περνούσε το 80% του χρόνου κλαίγοντας.

Η Στέενκαμπ επλήγη με 4 σφαίρες από τον Πιστόριους μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του και ο ίδιος υποστηρίζει ότι έγινε από τραγικό λάθος, επειδή πίστευε ότι είχε πει στο σπίτι κάποιος κλέφτης.

Πάντως, η εναντίον του κατηγορία κάνει λόγο για δολοφονία του μοντέλου, η οποία προήλθε έπειτα από λογομαχία του ζευγαριού στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Ο Εισαγγελέας Γκέρι Νελ επέκρινε την κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού, χαρακτηρίζοντάς την ως άσχετη, αλλά ο δικαστής Τοκοζίλ Μασίπα θεώρησε τις απόψεις της έγκυρες και ελήφθησαν υπόψη του δικαστηρίου.