Χειροπέδες στον Φερντινάντο Μινούτσι πέρασαν το πρωί της Πέμπτης, οι άνδρες της ιταλικής δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Σίενα αλλά και νυν πρόεδρος της ιταλικής λίγκας κατηγορείται ότι απέκρυψε από την εφορία το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από τον Μινούτσι συνελήφθησαν τρεις ακόμη: Ο Σαμαρίνι Στεφέν, ο Νίκολα Λομπαρντίνι και η Όλγκα Φινέτι.

Και οι τρεις θα εκτίσουν ποινή κατ' οίκον περιορισμού μέχρι νεοτέρας με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν να αφορούν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη φορολογικής απάτης και την υποβολή ψευδών δηλώσεων και πλαστών τιμολογίων.

Ο ανακριτής διέταξε κατασχέσεις ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του μη καταβληθέντος φόρου, εκ των οποίων τα 9.835.479 ευρώ αφορούν στον Μινούτσι και την Όλγκα Φινέτι και τα 4.045.933 ευρώ στα άλλα δύο μέλη.

Η Σιένα είχε κάνει αίτηση πτώχευσης, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ αποδεκτή. Ο Μινούτσι είχε παραιτηθεί από πρόεδρος και ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή στη Σιένα, θέση που διατήρησε μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Στις αρχαιρεσίες για τον προεδρικό θώκο της ιταλικής λίγκας ο Μινούτσι εξελέγη στις 8 Φεβρουαρίου πρόεδρος (ως διάδοχος του Βαλεντίνο Ρένζι) με τη θητεία του να αρχίζει επισήμως από την 1η Ιουλίου.