Ένας γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατέθεσε σήμερα 27η ημέρα της δίκης, περιέγραψε την Ρίβα Στέενκαμπ ως ένα αυθόρμητο και καλόκαρδο άνθρωπο, λέγοντας ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόριας ότι είχε πει στον παραολυμπιονίκη "να συνεχίσει αυτή τη σχέση".

oscar2.jpg

Ο Michael Nhlengethwa κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, καθώς οι συνήγοροι του Πιστόριους καλούν περισσότερους μάρτυρες στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο αθλητής πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του κατά λάθος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι γνώρισε την 29χρονη τέσσερις ημέρες πριν τη δολοφονία της.

oscar3.jpg


Ο παραολυμπιονίκης συνέστησε το μοντέλο ως «αρραβωνιαστικιά» του. Ο κ. Nhlengethwa είπε στο δικαστήριο ότι εξεπλάγην από την «ζεστασιά και την οικειότητα που εξέπεμπε η προσωπικότητα της Στέενκαμπ».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που τη γνώρισα. Άνοιξε τα χέρια της και με αγκάλιασε», είπε ο γείτονας, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ημέρα του φονικού άκουσε απλά κάποιον να κλαίει- και όχι μία γυναίκα να ουρλιάζει, όπως έχουν καταθέσει άλλοι γείτονες του πρώην ζευγαριού.

«Το μόνο που άκουσα ήταν ένα κλάμα. Με ξύπνησε η γυναίκα μου η οποία άκουσε έναν πυροβολισμό τα ξημερώματα», είπε ο μάρτυρας.

Περιγράφοντας το κλάμα τόνισε: «Υπάρχει μια διαφορά όταν κάποιος θρηνεί και όταν κάποιος κλαίει από απελπισία. Το κλάμα που άκουσα εγώ ήταν σαν κάποιος να ζητούσε απεγνωσμένα για βοήθεια».

Η σύζυγος του Nhlengethwa, Eontle κατέθεσε επίσης ότι το μόνο που άκουσε, ήταν έναν άντρα να κλαίει.

Ο Nhlengethwa είπε ότι δεν άκουσε γυναικεία κραυγή. Η κατάθεσή του υποστηρίζει την υπερασπιστική γραμμή Πιστόριους, σύμφωνα με την οποία οι φωνές που ακούστηκαν τη βραδιά του φόνου δεν ήταν της Στέενκαμπ, αλλά του ίδιου του Πιστόριους.

Αν η Στέενκαμπ είχε φωνάξει μεταξύ των τριών πυροβολισμών του Πιστόριους, αυτό θα αποτελούσε ένδειξη ότι ο αθλητής γνώριζε πως εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν τελικά διαπίστωσε τι συνέβαινε και βγήκε έξω, «Είδα τον Όσκαρ, ήταν γονατιστός δίπλα σε μία κυρία. Ήταν σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Εκείνος έκλαιγε. Ήταν μία δύσκολη στιγμή».