​Σε ηλικία 30 των έφυγε από τη ζωή η πρώην πρωταθλήτρια τένις Elena Baltacha.

Η Βρετανίδα που θεωρούνταν Νο1 στο άθλημα, αποκάλυψε με ανακοίνωσή της τον Μάρτιο, πως έχει καρκίνο στο συκώτι.

Η διάγνωση έγινε τον Ιανουάριο του 2014, δυο μόλις μήνες αφότου είχε πάρει «σύνταξη» από το επαγγελματικό τένις, και μόλις λίγες εβδομάδες αφότου παντρεύτηκε με τον αγαπημένο και προπονητή της, Nino Severino.

F1.jpg
«Η Elena, έφυγ�� από τη ζωή ήρεμα και ειρηνικά, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, περικυκλωμένη από τον σύζυγο, συγγενείς και φίλους», ανέφερε η ανακοίνωση με την οποία οι ατζέντηδές της ανακοίνωσαν το θάνατό της.

F2.jpg
Η 30χρονη πρωταθλήτρια του τένις που την φώναζαν με το παρατσούκλι «Bally», από την πρώτη στιγμή το πάλεψε, λέγοντας πως «δίνω τη μάχη μου με ο,τι έχω και υποβάλλομαι σε θεραπείες».

F4.jpg
Τελικά όμως δεν τα κατάφερε. Η Elena Baltacha, γεννήθηκε στην Ουκρανία αλλά μεγάλωσε στη Σκωτία και πάντα θεωρούσε πως είναι Βρετανίδα. Ότα�� ήταν έφηβη, διαγνώστηκε με χρόνια πάθηση του ήπατος γνωστή και ως πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα (PSC).

F3.jpg
��ρόκειται για μια πάθηση που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, και μπορεί να οδηγήσει είτε σε κίρρωση του ήπατος, είτε σε ηπατική ανεπάρκεια, και ακόμα χειρότερα σε καρκίνο.

F5.jpg
Σε όλη την καριέρα της, το πάλευε με συνεχή τεστ αίματος και ένα κοκτέιλ δέκα φαρμάκων την ημέρα, καταφέρνοντας να κερδίσει 11 τίτλους!

F6.jpg
Τελικά όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνη.