Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τους δρόμους της Ρώμης οι Ιταλοί χούλιγκανς. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μέσα και έξω από το Ολύμπικο της Ρώμης που φιλοξενούσε τον σπουδαίο τελικό.

Μέσα στο γήπεδο πριν από την έναρξη του αγώνα ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα που έριξαν οπαδοί της Νάπολι.

Μάταια παράγοντες και παίκτες όπως ο αρχηγός της Νάπολι Μάρεκ Χάμσικ προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους φανατικούς της ομάδας τους. Πάρα λίγο μάλιστα να τραυματιστεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ακόμη χειρότερα ήταν όμως τα επεισόδια έξω από το γήπεδο. Τρεις οπαδοί της Νάπολι πυροβολήθηκαν στην περιοχή όπου συγκεντρώθηκαν για να πάνε στο γήπεδο.

Ένας από αυτούς, 31 ετών, δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Ένας 48χρονος οπαδός της Ρόμα συνελήφθη από τους Ιταλούς καραμπινιέρους ως ο δράστης της επίθεσης.

Επεισόδια έξω από το γήπεδο σημειώθηκαν και μεταξύ οπαδών και αστυνομικών. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τις άγριες συγκρούσεις. Αποτέλεσμα των επεισοδίων αυτών ήταν ο αγώνας να ξεκινήσει με καθυστέρηση 40 λεπτώ��.

  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ:

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης που επικράτησε, ήταν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας που βρισκόταν την ώρα των επεισοδίων στο γήπεδο, είχε διαρκείς επαφές με τους προέδρους των δυο ομάδων.

Με το που ξεκίνησε ο τελικός και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες, με αποτέλεσμα ο Ματέο Ρένζι να αποχωρήσει επιδεικτικά από το γήπεδο.