Για την απόφασή του να μπει στον πολιτικό στίβο μίλησε σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, υπογράμμισε πως αν ήθελε να γίνει Μπερλουσκόνι θα ίδρυε το δικό του κόμμα.

«Για να τα λέμε καθαρά και πειραιώτικά, όπως συνηθίζουμε εδώ στο λιμάνι. Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω και εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; Συμμετέχω καθημερινά στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, δημιουργώ τίμιες θέσεις εργασίας. Όχι με λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν πολιτικολογώ αόριστα, αλλά δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο».

Ερωτηθείς γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη και έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωσιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του δημάρχου του Πειραιά».