Δεκάδες Βραζιλιάνοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μπάλες στα χέρια και διαμαρτύρονταν για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα οικονομικά του κράτους.

Μάλιστα ένας από τους διαδηλωτές τόνισε: «Μια μελέτη έδειξε ότι το 50% των Βραζιλιάνων είναι εναντίον της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει, τουλάχιστον το 80% θα είναι απέναντι».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής¸Τζον Κόουτς είχε αναφέρει ότι τα έργα για ορισμένες από τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν στο Ρίο, το οποίο θα φιλοξενήσει το 2016 τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνει στη Νότια Αμερική.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ολοκλήρωση άλλων έργων καθυστερεί λόγω κάποιων «κοινωνικών ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Τα αρνητικά σχόλια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το Ρίο έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της FIFA, στην οποία εξέφραζε φόβους μήπως η Βραζιλία δεν είναι εντελώς έτοιμη για την έναρξη του Μουντιάλ.