Ένας ξεχωριστός αγώνας Μπάσκετ μεταξύ Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι. Ο αγώνας εντάσσεται στη γενικότερη εκστρατεία «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ - ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», που έχει εκπονήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού για τη νέα τράπεζα μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στην προσπάθεια συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

«Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που έχουν στρατευτεί στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο ως σημαιοφόροι στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τόνισαν πως η συμμετοχή όλων μπορεί να σώσει ζωές» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στο ημίχρονο του φιλανθρωπικού αγώνα τιμήθηκε ο μεγάλος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης, ο οποίος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του ΣΕΟ και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Ελπίδα».

Όσοι έδωσαν το παρών ενημερώθηκαν από την κινητή μονάδα της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και για το πόσο απλή είναι η διαδικασία κατάθεσης δείγματος, ώστε να γίνει κάποιος υποψήφιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.