Την απόσυρσή τους από την διεκδίκηση αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020, το οποίο θα συνδιοργανωθεί σε 13 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου», ανακοίνωσαν η Πολωνία και η Τσεχία.

Οι δύο χώρες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις της φάσης των ομίλων και ένα παιχνίδι της φάσης των «16» και η απόσυρσή τους έγινε για διαφορετικούς λόγους.

Στην περίπτωση της Πολωνίας, η οποία είχε προτείνει ως πιθανές έδρες τα γήπεδα της Βαρσοβίας και του Χορζόφ, η ομοσπονδία αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν ελάχιστες, με δεδομένο μάλιστα ότι η ώρα είχε φιλοξενήσει -από κοινού με την Ουκρανία- το EURO 2012.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τσεχίας διεκδικούσε αγώνες, τους οποίους θα φιλοξενούσε στο στάδιο «Εντεν», έδρα της Σλάβια Πράγας.

Το γήπεδο θα έπρεπε να ανακαινιστεί και να αυξηθεί η χωρητικότητά του στις 30.000 θέσεις (ελάχιστο όριο που έχει θέσει η
UEFA), όμως ο Δήμος της τσεχικής πρωτεύουσας αρνήθηκε να συμμετάσχει οικονομικά στο έργο, με συνέπεια η υποψηφιότητα να μείνει μετέωρη.

Η προθεσμία για την υποβολή των τελικών φακέλων υποψηφιότητας στην
UEFA εκπνέει την προσεχή Παρασκευή, 25 Απριλίου.