Με τα χέρια του να κλείνουν διαδοχικά τα αυτιά και τα μάτια του, ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά συντετριμμένος στο δικαστήριο της Πρ��τόρια.

neo.jpg

Σήμερα ήταν η σειρά του Ρότζερ Ντίξον, εμπειρογνώμονα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, να καταθέσει στην πολύκροτη δίκη. Όσα είπε για τη στιγμή που ο Πιστόριους πυροβόλησε και τραυμάτισε μέχρι θανάτου την Ρίβα Στέενκμαμπ, μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, τα ξημερώματα τη 14ης Φεβρουαρίου του 2013, προκαλούν ανατριχίλα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η Ρίβα Στέενκαμπ, έχασε τη ζωή της από συνεχόμενα πυρά τα οποία δέχθηκε καθώς έπεσε στο πάτωμα του μπάνιου του σπιτιού του παραολυμπιονίκη.

«Μια σφαίρα στο χέρι του μοντέλου προκάλεσε τέτοια ζημιά…. που ήταν σαν να την ακρωτηρίασε» είπε ο Ντίξον, χρησιμοποιώντας παράλληλα μια φωτογραφία με σκοπό να δείξει περιγραφικά το θανατηφόρο χτύπημα στην Στέενκαμπ.

pistorius-reeva_2486826b.jpg

Ο κ. Ντίξον, κατέθεσε ότι σύμφωνα με έρευνά του, με τα φώτα σβηστά στην κρεβατοκάμαρα του κ. Πιστόριους θα επικρατούσε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, παρά την ύπαρξη δύο λαμπών τύπου LED. Η κατάθεσή του στηρίζει τους ισχυρισμούς του Όσκαρ Πιστόριους ότι δεν κατάλαβε εάν η Στέενκαμπ ήταν ακόμη δίπλα του στο κρεβάτι όταν σηκώθηκε από αυτό, νομίζοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι άγνωστος είχε εισβάλει στην οικία του.

Ο κ. Ντίξον παρουσίασε ακόμη ηχογραφημένους ήχους από ένα μπαστούνι κρίκετ το οποίο χτυπούσε πάνω σε πόρτα αντίστοιχη με εκείνη της τουαλέτας του σπιτιού όπου έγινε ο φόνος, καθώς και ήχους πυροβολισμών επάνω σε αυτή την πόρτα.

Ο εγκληματολόγος σημείωσε ότι του ήταν φοβερά δύσκολο να ξεχωρίσει τους ήχους, γεγονός που η υπεράσπιση θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αμφιβολία για το τι άκουσαν οι γείτονες του κ. Πιστόριους το βράδυ του φόνου.

Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει ότι άκουσαν γυναικείες κραυγές τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, ωστόσο η υπεράσπιση αμφισβητεί τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι η μόνη κραυγή ήταν εκείνη του Όσκαρ Πιστόριους, αφού είχε πυροβολήσει.

Μετά την διαδικασία της Πέμπτης, η δίκη θα διακοπεί μέχρι τις 5 Μαΐου.

Ο κ. Πιστόριους, που αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως την πυροβόλησε κατά λάθος πίσω από την πόρτα της τουαλέτας θεωρώντας ότι επρόκειτο για διαρρήκτη, κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών, κατηγορίες τις οποίες επίσης αρνείται.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι η 29χρονη Στέεκναμπ, μοντέλο και απόφοιτος νομικής, δολοφονήθηκε σκόπιμα μετά από καυγά.