Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Όσκαρ Πιστόριους σχετικά με την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

πιστ.jpg

Για ακόμα μια φορά ο εισαγγελέας «στρίμωξε» τον παραολυμπιονίκη κατηγορώντας τον ότι σκότωσε από πρόθεση το νεαρό μοντέλο, έπειτα από έναν καυγά.

card.jpg

Μάλιστα, σήμερα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο μια κάρτα που είχε γράψει η Ρίβα στον Πιστόριους για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου: «Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα, οι βιολέτες είναι μπλε, νομίζω ότι σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να σου πω ότι σ’ αγαπώ».

πιστ3.jpg

«Πυροβολήσατε τέσσερις φορές έξω από την πόρτα (του μπάνιου) ενώ γνωρίζατε ότι εκείνη βρισκόταν από πίσω. Είχε κλειδωθεί στο μπάνιο κι εσείς πήρατε το όπλο με μοναδικό σκοπό να πυροβολήσετε και να την σκοτώσετε», είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ.

«Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Πιστόριους.

πιστ4.jpg

Ο 27χρονος νοτιοαφρικανός αθλητής κατέθεσε ότι ένιωσε «συντετριμμένος» όταν είδε το πτώμα της συντρόφου του. Πριν ολοκληρωθεί η σημερινή διαδικασία, ο εισαγγελέας έδειξε στο δικαστήριο μία φωτογραφία από το γεμάτο αίματα μπάνιο, εκεί ��που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Πιστόριους η 29χρονη κοπέλα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιμένει ότι πέρασε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη όταν πυροβόλησε μπροστά από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Όπως κατέθεσε, αφού πυροβόλησε προσπάθησε να σπάσει την πόρτα σπρώχνοντάς την με τον ώμο του προτού χρησιμοποιήσει για τον ίδιο λόγο ένα μπαστούνι του κρίκετ.

Είπε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια ούρλιαζε και βρισκόταν σε πανικό καθώς σκεφτόταν ότι μπορεί να είχε σκοτώσει τη σύντροφό του. Και σταμάτησε να ουρλιάζει όταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα και την είδε νεκρή.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και η υπεράσπιση έχουν ζητήσει από την δικαστή Μασίπα να αναβάλει τη δίκη μέχρι τις 5 Μαΐου μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Πιστόριους.

Το επιχείρημα του εισαγγελέα ήταν ότι μέλη της ομάδας του ασχολούνται με «πιο πιεστικές» υποθέσεις, που απαιτούν την προσοχή τους, καθώς και με «προσωπικές υποθέσεις».

Η υπέρασπιση είπε ότι η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις 16 Μαΐου. Η δικαστής θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη την απόφασή της.